Liike Myytävänä Lähellä Minua


Haluatko yrittäjäksi? Yrityksen ostaminen on monivaiheinen prosessi, joka vaatii aikaa ja huomiota.

Ostaaksesi oikean yrityksen oikeaan hintaan, sinun on suoritettava due diligence. Sinun ei pitäisi koskaan suorittaa due diligence -tutkimusta työpöytäsi takaa, vaan toimi todellisena tutkijana ja kerää tietoa useista tietolähteistä, mukaan lukien tilinpäätökset, vuosikertomukset, talousasiantuntijat, tavarantoimittajat, (entiset) asiakkaat, sijoittajat ja kilpailijat. . Vahvistaaksesi tai kumotaksesi olettamuksesi (esim. voittomarginaalin kestävyys), sinun on kerättävä nämä tiedot kentältä.

Sinun on mentävä kentälle keräämään aineettomia tietoja. Tämä sisältää seuraavat asiat: tuotteiden asemointi myymälöissä, yrityskuva, yrityskulttuuri, varaston laatu, asiakasuskollisuus, asiakastyytyväisyys ja se, miten asiakkaat näkevät yrityksen aseman markkinoilla.

IT-järjestelmien puutteen vuoksi taloudellisia tietoja on vaikea saada käsiinsä monissa pienissä yrityksissä. Nopeus, jolla saat tietoa, kertoo paljon yrityksestä. Marginaalien, alennusten, tulojen jne. suuntausten ymmärtäminen vaatii kaivamista raakatietoihin.

Jos numeroita ei ole, älä kiirehdi ostamaan yritystä.

Sinusta tulee yrityksen omistaja, kun tarvittavat paperityöt (kuten tilinpäätössiirto) on suoritettu.

Yrityksen ostamisen jälkeen vastuusi ei lopu. Seuraavaksi siirryt ostoprosessin oston jälkeiseen vaiheeseen.

Seuraavassa on neljä vaihetta yrityksen ostamisen oston jälkeisessä vaiheessa:

Tarkista nykyiset käytännöt ja prosessit

Keskustele nykyisten työntekijöiden kanssa

Arvioi yrityksen kulttuuria

Säilytä säännöllinen tarkistusaikataulu

Historiallinen ja nykyinen tulos: Tämä kattaa myynnin, liikevaihdon ja voiton. Voit saada merkittävän osan näistä tiedoista virallisista asiakirjoista.

Tulevaisuuden menestyksen ennuste: Kuinka menestyvä ennustamme yrityksen olevan. Jos haluat tarkimman arvion, sinun on ehkä keskusteltava kirjanpitäjän kanssa.

Yhtiön taloudellisen tilanteen muodostavat varat, kassavirta, kulut ja velat. Voit kerätä nämä tiedot yritysasiakirjoista ja virallisista lähteistä.

Oikeudenkäyntikysymykset: Tämä sisältää kaikki oikeudelliset menettelyt, joihin yritys on osallisena. Keskustele asianajajan kanssa selvittääksesi, onko yritys osallisena oikeudenkäynneissä.

Yrityksen myynnin syy: Tämä liittyy yrityksen myynnin syihin. Saatat saada selkeämmän käsityksen heidän vastauksestaan, jos puhut suoraan heidän kanssaan.

On tärkeää tietää, mitä muutoksia hallitus tekee toimialalle, jolla yritys toimii. Nämä tiedot löytyvät asianomaisten ministeriöiden verkkosivuilta.

Tämä tarkoittaa mitä tahansa yrityksen omistamaa immateriaaliomaisuutta. Sen voit määrittää keskustelemalla nykyisten omistajien kanssa.

Voit poimia paljon tietoa yrityksestäsi, jota olet kiinnostunut ostamaan omasta tutkimuksestasi. Ammattilainen voi kuitenkin auttaa sinua joissakin yksityiskohdissa.

Yrityksen asiakkaana oleminen

Suosittele ystävää käyttämään yritystä

Tarkistaa kuinka monta asiakasta tulee yritykseen ja lähtee sieltä eri vuorokaudenaikoina

Kaupan tarkastaminen viikonloppuna, erityisesti pubeissa, ravintoloissa ja hotelleissa

Kommunikoi hienovaraisesti kilpailijoiden kanssa

Sinun tulee kysyä itseltäsi seuraavat kysymykset, kun aiot vierailla yrityksessä:

Haluatko todella omistaa tämän yrityksen?

Onko sillä etuja tai haittoja?

Onko tämä yritys, jonka kanssa haluaisit tehdä liiketoimintaa?

Onko tämäntyyppistä liiketoimintaa ollut markkinoilla viime aikoina? myivätkö he?

Miksi tämä yritys on myynnissä?

Voit kysyä nykyisiltä omistajilta seuraavat kysymykset vieraillessasi yrityksessä:

Kuinka kauan he ovat omistaneet yrityksen?

Millaista liiketoiminta oli ennen kuin he ostivat sen?

Ostajan matka

Yrityksen ostamisen toinen vaihe on ostaminen. Kun siirryt yrityksen arvon määrittämisestä ostopäätökseen, sinulla on useita tehtäviä suoritettavana.

Yrityksen voi ostaa kuudessa vaiheessa:

Liiketoiminnan arvostus

Rahoitusjärjestelyt

Hanki oikeudellinen edustaja

Virallista tarjouksesi

Tee due diligence

Ostoksen viimeistely

Alla olemme selittäneet kutakin yksityiskohtaisemmin.

Yksityiskohtainen rahoituksen tuntemus

Menestyvät yrittäjät pyrkivät ymmärtämään, että he tuntevat hyvin yrityksensä taloudellisen puolen.

On tärkeää analysoida yrityksen taloudelliset näkökohdat ennen tarjouksen tekemistä. Yrityksen alkukuukausina sinun on varmistettava, että pystyt ylläpitämään liiketoimintaa ja tuottamaan voittoa ajan kuluessa.

Yrityksen hankinnan ja pyörittämisen matematiikan ymmärtäminen voi olla helpompaa talousasiantuntijan avulla.

Analysoi omaa asemaasi

Tutki markkinoita huolellisesti

Yksityiskohtainen rahoituksen tuntemus

Oikean sijainnin valinta

Oikean kiinteistön löytäminen yrityksellesi

Vierailu yrityksessä

Jokaisesta näistä aiheista on keskusteltu yksityiskohtaisesti alla.

Sitten, kun olet miettinyt pitkään ja hartaasti, minkä tyyppistä yritystä haluat ostaa ja mihin sinulla on varaa, voit alkaa etsiä. Kaksi huomioon otettavaa tekijää ovat maantiede ja se, tarvitsetko yrityksen, johon sisältyy majoitus vai ei.

Kun olet tosissaan ostamassa yritystä, Business Transfer Agent tai Broker on suureksi avuksi. Nykyään internet on tärkeä osa hakuasi. Business Transfer Agentsin kautta on myytävänä lukemattomia yrityksiä maailmanlaajuisesti, jokaisella on oma verkkosivustonsa, jossa on listattuna myytävät yritykset. Siitä huolimatta kannattaa myös keskustella muutaman BTA:n tai välittäjän kanssa henkilökohtaisesti. Tulet huomaamaan, että hyvä BTA tai välittäjä on korvaamaton auttaessasi sinua etsinnässäsi, jos olet hyvin valmistautunut, voi osoittaa, että olet vakava ostaja, olet harkinnut kaiken etsimäsi ja olet jo hankkinut tarvittavan rahoituksen. Hänellä on epäilemättä sisäpiiritietoa ja hän voi kiinnittää huomiosi mahdollisuuteen, joka ei ole vielä tullut markkinoille. Hän voi jopa ehdottaa vaihtoehtoja, joita et ollut harkinnut.

Superior-LLC.com