Företag till salu nära mig


Vill du bli företagare? Att köpa ett företag är en process i flera steg som tar tid och uppmärksamhet.

För att köpa rätt verksamhet till rätt pris måste du genomföra due diligence. Du bör aldrig utföra due diligence bakom ditt skrivbord, utan snarare agera som en riktig utredare och samla information med hjälp av ett brett utbud av datakällor, inklusive finansiella rapporter, årsrapporter, finansiella experter, leverantörer, (tidigare) kunder, investerare och konkurrenter . För att bekräfta eller motbevisa dina antaganden (t.ex. hållbarheten för vinstmarginalen) måste du samla in dessa data från fältet.

Du måste gå ut på planen för att samla in immateriell data. Detta inkluderar följande: produktpositionering i butik, företagsimage, företagskultur, kvaliteten på varulagret, kundlojalitet, kundnöjdhet och hur kunderna uppfattar företagets position på marknaden.

På grund av brist på IT-system är finansiell data svåråtkomlig i ett stort antal småföretag. Den hastighet med vilken du får information säger mycket om företaget. Att förstå trender i marginaler, rabatter, intäkter etc. kräver att man gräver ner sig i rådata.

Om det inte finns några siffror, skynda inte att köpa verksamheten.

Du blir företagsägare när det nödvändiga pappersarbetet (som överföring av bokslut) är klart.

Efter att du köpt ett företag tar ditt ansvar inte slut. Därefter går du in i efterköpsfasen av köpprocessen.

Följande är de fyra stegen i efterköpsstadiet för att köpa ett företag:

Granska nuvarande praxis och processer

Prata med alla nuvarande anställda

Bedöm kulturen i företaget

Upprätthåll ett regelbundet granskningsschema

Historisk och nuvarande prestation: Detta omfattar försäljning, omsättning och vinst. Du kan få en betydande mängd av denna information från officiella dokumentarkiv.

Projektering av framtida framgång: Hur framgångsrika vi förutspår verksamheten att bli. Om du vill ha den mest korrekta bedömningen kan du behöva prata med en revisor.

Tillgångar, kassaflöde, kostnader och skulder utgör företagets ekonomiska situation. Du kan samla in denna information från företagsansökningar och officiella källor.

Rättsfrågor: Detta inkluderar alla rättsliga förfaranden som företaget är inblandat i. Tala med en advokat för att ta reda på om företaget är inblandat i någon rättstvist.

Orsaken till att verksamheten säljs: Detta avser skälen för att sälja verksamheten. Du kanske kan få en tydligare förståelse av deras svar om du pratar direkt med dem.

Det är viktigt att veta vilka förändringar regeringen gör i den industrisektor som företaget är verksamt i. Denna information finns på webbsidorna för lämpliga myndigheter.

Detta avser all immateriell egendom som ägs av företaget. Det är något du kan avgöra genom att prata med de nuvarande ägarna.

Du kan hämta mycket information om företaget du är intresserad av att köpa från din egen forskning. En professionell kan dock hjälpa dig med vissa detaljer.

Att vara kund till företaget

Revisar en vän att använda verksamheten

Kontrollera hur många kunder som går in och lämnar verksamheten vid olika tidpunkter på dygnet

Inspekterar handeln under helgen, särskilt på pubar, restauranger och hotell

Kommunicera subtilt med konkurrenter

Du bör ställa dig själv följande frågor när du ska besöka företaget:

Vill du verkligen äga det här företaget?

Har det några fördelar eller nackdelar?

Är detta ett företag du skulle vilja göra affärer med?

Har den här typen av verksamhet funnits på marknaden nyligen? Sålde de?

Varför är den här verksamheten till salu?

Du kan ställa följande frågor till de nuvarande ägarna när du besöker företaget:

Hur länge har de ägt företaget?

Hur såg verksamheten ut innan de köpte den?

En köpares resa

Det andra steget av att köpa ett företag är köp. När du går från att bestämma värdet på ett företag till att slutföra köpet har du en mängd olika uppgifter att utföra.

Ett företag kan köpas i sex steg:

Företagsvärdering

Finansieringsarrangemang

Skaffa juridiskt ombud

Formalisera ditt erbjudande

Gör din due diligence

Slutför köpet

Nedan har vi förklarat var och en mer i detalj.

Detaljerad kunskap om ekonomi

Entreprenörer som är framgångsrika strävar efter att inse att de är väl insatta i den ekonomiska aspekten av sina företag.

Det är viktigt att analysera ett företags ekonomiska aspekter innan du lägger ett erbjudande på det. Under verksamhetens första månader måste du se till att du kan underhålla verksamheten och sedan gå med vinst allt eftersom.

Att förstå matematiken för att förvärva och driva ett företag kan bli lättare med hjälp av en finansexpert.

Analysera din egen position

Undersök marknaden noggrant

Detaljerad kunskap om ekonomi

Att välja rätt plats

Att hitta rätt fastighet för ditt företag

Besöker ett företag

Var och en av dessa ämnen har diskuterats i detalj nedan.

Sedan, när du har funderat länge på vilken typ av verksamhet du vill köpa, och vad du har råd med, kan du börja leta. De två faktorerna att ta hänsyn till är geografi och om du behöver ett företag med boende eller inte.

När du menar allvar med att köpa ett företag, kommer en Business Transfer Agent eller Mäklare att vara till stor hjälp. I denna tid kommer internet att spela en viktig roll i ditt sökande. Det finns otaliga företag till salu över hela världen genom Business Transfer Agents, var och en med sin egen webbplats som listar de företag som är till salu. Icke desto mindre är det också värt att prata med några BTA:er eller mäklare personligen. Du kommer att upptäcka att en bra BTA eller mäklare kommer att vara ovärderlig för att hjälpa dig med din sökning om du är väl förberedd, kan visa att du är en seriös köpare, har övervägt allt du letar efter och redan har skaffat den nödvändiga finansieringen. Utan tvekan har han eller hon insiderkunskap och kan göra dig uppmärksam på en möjlighet som ännu inte har blivit tillgänglig på marknaden. Han eller hon kan till och med föreslå alternativ som du inte hade övervägt.

Superior-LLC.com