Bedrift til salgs i nærheten av meg


Vil du bli bedriftseier? Å kjøpe en bedrift er en flertrinnsprosess som krever tid og oppmerksomhet.

For å kjøpe riktig virksomhet til riktig pris, må du gjennomføre due diligence. Du bør aldri utføre due diligence bak skrivebordet ditt, men heller opptre som en reell etterforsker og samle informasjon ved å bruke et bredt spekter av datakilder, inkludert regnskaper, årsrapporter, finansielle eksperter, leverandører, (tidligere) kunder, investorer og konkurrenter . For å bekrefte eller tilbakevise antakelsene dine (f.eks. bærekraften til fortjenestemarginen), må du samle disse dataene fra feltet.

Du må ut på banen for å samle immaterielle data. Dette inkluderer følgende: produktposisjonering i butikker, bedriftens image, bedriftskultur, kvaliteten på varelageret, kundelojalitet, kundetilfredshet, og hvordan kundene oppfatter bedriftens posisjon i markedet.

På grunn av mangel på IT-systemer er økonomiske data vanskelig tilgjengelige i et stort antall små bedrifter. Hastigheten du mottar informasjon med sier mye om selskapet. For å forstå trender i marginer, rabatter, inntekter osv., krever det å grave i rådataene.

Hvis det ikke er tall, ikke skynd deg å kjøpe virksomheten.

Du blir bedriftseier når det nødvendige papirarbeidet (som regnskapsoverføring) er fullført.

Etter at du har kjøpt en bedrift, slutter ikke ansvaret ditt. Deretter går du inn i etterkjøpsfasen av kjøpsprosessen.

Følgende er de fire trinnene i stadiet etter kjøp for å kjøpe en bedrift:

Gjennomgå gjeldende praksis og prosesser

Snakk med alle nåværende ansatte

Vurder kulturen i bedriften

Oppretthold en regelmessig gjennomgangsplan

Historisk og nåværende ytelse: Dette dekker salg, omsetning og resultat. Du kan få en betydelig mengde av denne informasjonen fra offisielle dokumentarkiver.

Projeksjon av fremtidig suksess: Hvor vellykket vi spår at virksomheten vil være. Hvis du vil ha den mest nøyaktige vurderingen, må du kanskje snakke med en regnskapsfører.

Eiendeler, kontantstrøm, utgifter og gjeld utgjør den økonomiske situasjonen til selskapet. Du kan samle denne informasjonen fra selskapets registreringer og offisielle kilder.

Tvistespørsmål: Dette inkluderer alle rettssaker virksomheten er involvert i. Snakk med en advokat for å finne ut om selskapet er involvert i rettstvister.

Årsaken til å selge virksomheten: Dette gjelder årsakene til å selge virksomheten. Du kan kanskje få en klarere forståelse av svaret deres hvis du snakker direkte med dem.

Det er viktig å vite hvilke endringer myndighetene gjør i industrisektoren virksomheten opererer i. Denne informasjonen finnes på nettsidene til de(n) aktuelle offentlige avdeling(er).

Dette refererer til all immateriell eiendom som eies av virksomheten. Det er noe du kan fastslå ved å snakke med de nåværende eierne.

Du kan hente mye informasjon om virksomheten du er interessert i å kjøpe fra din egen forskning. En profesjonell kan imidlertid hjelpe deg med noen detaljer.

Å være kunde av virksomheten

Henviser en venn til å bruke virksomheten

Sjekke hvor mange kunder som kommer inn og forlater virksomheten til forskjellige tider av døgnet

Inspiserer handelen over helgen, spesielt på puber, restauranter og hoteller

Kommuniserer subtilt med konkurrenter

Du bør stille deg selv følgende spørsmål når du skal besøke bedriften:

Vil du virkelig eie denne virksomheten?

Har det noen fordeler eller ulemper?

Er dette et selskap du ønsker å gjøre forretninger med?

Har denne typen virksomhet vært på markedet nylig? Har de solgt?

Hvorfor er denne virksomheten til salgs?

Du kan stille de nåværende eierne følgende spørsmål når du besøker bedriften:

Hvor lenge har de eid virksomheten?

Hvordan var virksomheten før de kjøpte den?

En kjøpers reise

Den andre fasen av å kjøpe en bedrift er kjøp. Når du går fra å bestemme verdien av en virksomhet til å fullføre kjøpet, har du en rekke oppgaver å fullføre.

En bedrift kan kjøpes i seks trinn:

Virksomhetsvurdering

Finansielle ordninger

Skaff juridisk representasjon

Formaliser tilbudet ditt

Gjør din due diligence

Fullfører kjøpet

Nedenfor har vi forklart hver enkelt mer detaljert.

Detaljert kunnskap om økonomi

Entreprenører som lykkes tar sikte på å innse at de er godt kjent med det økonomiske aspektet av bedriftene deres.

Det er viktig å analysere en bedrifts økonomiske aspekter før du gir et tilbud på den. I løpet av virksomhetens første måneder må du sørge for at du kan opprettholde virksomheten, og deretter tjene penger etter hvert.

Å forstå regnestykket med å anskaffe og drive en bedrift kan være enklere ved hjelp av en finansekspert.

Analyser din egen posisjon

Undersøk markedet nøye

Detaljert kunnskap om økonomi

Å velge riktig plassering

Finn den rette eiendommen for din bedrift

Å besøke en bedrift

Hvert av disse emnene har blitt diskutert i detalj nedenfor.

Så, når du har tenkt lenge og hardt på hvilken type virksomhet du vil kjøpe, og hva du har råd til, kan du begynne å lete. De to faktorene du bør vurdere er geografi og om du trenger en bedrift med overnatting inkludert eller ikke.

Når du er seriøs med å kjøpe en bedrift, vil en Business Transfer Agent eller Megler være til stor hjelp. I denne tiden vil internett spille en viktig rolle i søket ditt. Det er utallige virksomheter for salg over hele verden gjennom Business Transfer Agents, hver med sin egen nettside som viser virksomhetene for salg. Ikke desto mindre er det også verdt å snakke med noen få BTAer eller meglere personlig. Du vil finne at en god BTA eller megler vil være uvurderlig for å hjelpe deg med søket ditt hvis du er godt forberedt, kan demonstrere at du er en seriøs kjøper, har vurdert alt du leter etter og allerede har skaffet den nødvendige finansieringen. Han eller hun har utvilsomt innsidekunnskap og kan gjøre deg oppmerksom på en mulighet som ennå ikke har blitt tilgjengelig på markedet. Han eller hun kan til og med foreslå alternativer som du ikke hadde vurdert.

Superior-LLC.com